Sök
  • andreasstridkvist

Hur vi får perfekt kvalité på vårt gjutjärnUgnarna är hjärtat i vår verksamhet. Vad många inte vet är att det krävs en väldig noggrannhet och kontroll på ett gjuteri för att få till perfekt gjutjärn enligt önskad kvalitét. Precis som när du står i köket och tillsätter olika råvaror/kryddor så blandar också vi till den önskade kvalitén av gråjärn eller segjärn och ser till så att vårt gjutjärn får de egenskaper som kunden önskar.


Vårt gjuteri ser alltid till att använda så mycket återvunnet material som möjligt. En vanlig smälta gjutjärn brukar oftast innehålla följande återvunnet material: Återgång från vårt eget gjuteri, bromsskivor, järnvägsräls, plåtklipp, brunnslock eller vad som har inkommit lokalt från vår lokala skrothandlare.


Med all den här blandningen behöver man givetvis kontrollera smältan och se till att man utvinner perfekt resultat. Det gör vi genom att använda Novacast ATAS, läs gärna mer om processen på länken nedan.


https://www.novacast.se/customer-case/lyrestads-gjuteri-and-their-perfect-melt/?fbclid=IwAR2SuesvNplMiUkeMgKE1CmjaTegfkPAkHKwS1aDCeSdOetNzcW_1WmP5eY

På Lyrestads Gjuteri tillverkas gjutjärn och segjärn i olika kvalitéer. Här gjuts Segjärn EN-GJS-400-15
Hög kvalité på gjutjärn hos Lyrestads Gjuteri

116 visningar0 kommentarer